Η ιατρός Παρακευή Αλεξ. Τζώρτζη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973.  Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου Λίαν Καλώς.  Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με βαθμό Άριστα στη Δοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας.  Η ειδίκευσή της στην Ορθοπαιδική έγινε  σε νοσοκομεία – Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Αγία Σοφία Παίδων. Έχει εκπαιδευτεί στη μικροχειρουργική και τη χειρουργική του άνω άκρου  στο τμήμα Μικροχειρουργικής του ΚΑΤ και εργάστηκε για ένα έτος στην Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Διατηρεί το ιδιωτικό της ιατρείο στην Αγία Παρασκευή από το 2007. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων. Ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις εξελίξεις στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Παθολογία. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα και ελληνικά βιβλία, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, έχει ανακοινώσει επιστημονικές εργασίες της σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση Ορθοπαιδικών συνεδρίων και σεμιναρίων. H Eργασία της έχει κερδίσει βραβείο σε διεθνές ορθοπεδικό συνέδριο.

Αποτελεί μέλος των εταιρειών της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας και  Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής, της Ελληνικής Εταιρείας  Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και της European Society of Lifestyle Medicine.