Ασθενείς με οστεοπόρωση: Τι αλλάζει λόγω της πανδημίας

Ευχαριστούμε το www.kalimeraellada.gr για την δημοσίευση του άρθρου μας με τίτλο : Ασθενείς με οστεοπόρωση: Τι αλλάζει λόγω της πανδημίας

Λίγα λόγια για το άρθρο :

Ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά ή πιο ήπια προβλήματα υγείας βρίσκονται σε σύγχυση το τελευταίο διάστημα λόγω του COVID-19.

Από φόβο ή λόγω κακής ενημέρωσης αναρωτούνται για το αν θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την αγωγή τους, αν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αν πρέπει να κάνουν τις προγραμματισμένες επισκέψεις τους στον γιατρό. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και ασθενείς με οστεοπόρωση.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως οι συγκεκριμένοι ασθενείς δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Η οστεοπόρωση δεν αυξάνει τον κίνδυνο να προσβληθούν από κορονοϊό Covid-19 ή να έχουν σοβαρές επιπλοκές. Βέβαια, μπορεί να παρουσιάζουν συνοδά νοσήματα, γι’αυτό θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Σε κάθε περίπτωση καλούνται να συνεχίσουν κανονικά την θεραπεία τους (διότι η διακοπή της θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καταγμάτων), καθώς και τη λήψη ασβεστίου και βιταμίνης D σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού.

Φυσικά και η επίσκεψη στον γιατρό τους μπορεί να γίνει όπως είχε συμφωνηθεί. Να σημειωθεί πως στις μέρες μας στα ιατρεία λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις για την μείωση διασποράς του ιού.

Διαβάστε όλο το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ