Η θεραπευτική συμμαχία γιατρού – ασθενούς προσφέρει απαραίτητη για την προφύλαξη και την αποκατάσταση της υγείας

Ευχαριστούμε το www.newsbeast.gr

για την δημοσίευση του άρθρου μας με τίτλο : Η θεραπευτική συμμαχία γιατρού – ασθενούς προσφέρει απαραίτητη για την προφύλαξη και την αποκατάσταση της υγείας

Λίγα λόγια για το άρθρο :

Η κοινή λήψη αποφάσεων είναι μια προσέγγιση στην οποία ιατροί και ασθενείς μοιράζονται τα διαθέσιμα στοιχεία για να λάβουν από κοινού τις αποφάσεις για την θεραπεία. Η ορθοπαιδικός χειρουργός Τζώρτζη Παρασκευή μας εξηγεί.

Οι αποφάσεις από κοινού καθίστανται όλο και πιο σημαντικές στην πολιτική της περίθαλψης, καθώς κέντρο της προσοχής αποτελεί ο ίδιος ασθενής. Άλλωστε αυτός ο τρόπος επικοινωνίας βελτιώνει την προσήλωση του ασθενούς και την εμπιστοσύνη του στη θεραπεία.

Για να μπορέσει κάτι τέτοιο να γίνει εφικτό, απαιτείται αμοιβαία κατανόηση και σεβασμός. Ο ιατρός και ο ασθενής είναι ίσοι σε όλη αυτή τη διαδικασία, και συμβάλλουν ταυτόχρονα στην απόφαση, μεταφέροντας τη δική τους εμπειρία και γνώση στη συζήτηση. Δηλαδή, ο ιατρός συμβάλλει μέσω ιατρικών γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης και ο ασθενής προσθέτει γνώσεις και εμπειρίες μέσα από την προσωπική ζωή και τον κύκλο του.

Αρκετές φορές, οι ασθενείς χρειάζονται χρόνο για να μελετήσουν τις πληροφορίες που θα λάβουν πριν δεσμευτούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν το μέλλον της υγείας τους είναι αβέβαιο. Άλλες φορές, αισθάνονται έκπληκτοι από την προσφορά επιλογών και αβέβαιοι για το τι μπορεί να είναι καλύτερο, ζητώντας καθοδηγήση.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ