Αναγεννητική ιατρική

Η αναγεννητική ιατρική δεν είναι ένα κατασκεύασμα της επιστήμης, αλλά η φυσική προέκταση της ικανότητας του σώματος να αποκαθιστά τόσο δομικά όσο και λειτουργικά κάποιο όργανο ή ιστό του σώματος.  Στόχος της είναι  να βοηθήσει το σώμα  να αυτοθεραπευθεί αποτελεσματικά.

Χρησιμοποιώντας βλαστικά κύτταρα του ίδιου του ατόμου, με τη μοναδική ικανότητα που αυτά έχουν να εξελίσσονται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους ιστών, επιτυγχάνεται η αποκατάσταση ιστών και οργάνων που έχουν υποστεί βλάβη για διαφορετικούς λόγους.

 Στην ορθοπεδική η αναγεννητική ιατρική αποτελεί τομέα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που υπόσχεται  καινοτόμες θεραπείες που θα οδηγήσουν στην αναγέννηση  του χόνδρου των αρθρώσεων, συνδέσμων και τενόντων.

Ποιες είναι θεραπείες της Αναγεννητικής Ιατρικής;

  1. Βλαστοκύτταρα
  2. PRP (Platelet-Rich-plasma –Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και πλάσμα)
  3. Προλοθεραπεία

Πλεονεκτήματα θεραπειών Αναγεννητικής Ιατρικής

  1. Φυσιολογικές θεραπείες. Δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα
  2. Δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις
  3. Οδηγούν στην αναγέννηση και επιδιόρθωση του ιστού που πάσχει
  4. Περιορίζουν την ανάγκη για χειρουργικές επεμβάσεις
  5. Τις περισσότερες φορές γίνονται με τοπική αναισθησία, στο ιατρείο
  6. Δεν είναι επώδυνες

Που εφαρμόζονται

  1. Χρόνιες τενοντίτιδες ώμου
  2. Επικονδυλίτιδα του αγώνα
  3. Τενοντίτιδες γόνατος
  4. Τενοντίτιδα αχιλλείου
  5. Πελματιαία απονευρωσίτιδα
  6. Αρχόμενη και μέτρια

Η ενέσιμη θεραπεία PRP είναι μία ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται στον χώρο του ορθοπεδικού ιατρείου.

Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά, είναι ανώδυνη, δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και δεν εμφανίζει επιπλοκές. Ο ασθενής μπορεί να φύγει άμεσα  χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Η έγχυση υαλουρονικού οξέος στις αρθρώσεις χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια για την ανακούφιση από τον πόνο των χονδρικών βλαβών και της οστεοαρθρίτιδας.  Προσφέρει λίπανση και αντιφλεγμονώδης δράση.

Η αναγεννητική ιατρική δεν είναι ένα κατασκεύασμα της επιστήμης, αλλά η φυσική προέκταση της ικανότητας του σώματος να αποκαθιστά τόσο δομικά όσο και λειτουργικά κάποιο όργανο ή ιστό του σώματος.

Η Αναγεννητική Ιατρική  είναι “η νέα χειρουργική” γιατί χωρίς να γίνει τομή στο σώμα, προσεγγίζουμε με τη βελόνα το σημείο της βλάβης και μεταφέρουμε το κατάλληλο υλικό ξεκινώντας έτσι την διαδικασία αναγέννησης στην περιοχή.