Πόνος στον γόνατο: Πότε δεν πρέπει να τον αγνοώ;

Ευχαριστούμε το www.news247.gr για την δημοσίευση του άρθρου μας

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους πόνους στο γόνατο.

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει πως αρκετές φορές μια μικρή ενόχληση σε κάποιο σημείο του σώματος μπορεί να μετατραπεί σε οξύ πόνο. Ένας πόνος στο γόνατο είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Η ορθοπαιδικός στην Αγία Παρασκευή Τζώρτζη Παρασκευή εξηγεί.

Το γόνατο είναι υπεύθυνο για τη σύνδεση των δύο σημαντικών μηχανικών μοχλών στο σώμα μας: του μηρού και του κάτω ποδιού. Σε αρκετές περιπτώσεις, αν αγνοήσουμε τον πόνο που νιώθουμε στο γόνατο μπορεί να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στη βάδιση αλλά και σε όλο το σώμα μας , τα οποία κάποιες φορές φθάνει να απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Πως λοιπόν θα καταλάβετε αν μια ενόχληση στο γόνατο υποκρύπτει ένα σοβαρότερο πρόβλημα;

Οι ακόλουθες καταστάσεις θα σας δείξουν πως ενδεχομένως χρειάζεστε συμβουλή από τον ορθοπαιδικό σας.

1. Έχετε την αίσθηση ότι κάτι κινείται στο γόνατό σας

Μερικές φορές, κάποιος τραυματισμός ή η εκφύλιση των οστών ή του χόνδρου στο γόνατο οδηγούν σε σπάσιμο/αποκοπή ενός πολύ μικρού κομματιού οστού ή χόνδρου στο σημείο της άρθρωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις το κομμάτι αυτό εμποδίζει την κανονική κίνηση της άρθρωσης και του ποδιού, προκαλώντας πόνο. Τα χαλαρά σώματα πρέπει να αφαιρεθούν για να αποφευχθεί ζημιά στον χόνδρο σας

2. Κλείδωμα του γονάτου σας.

Αναφέρεται σαν αίσθημα κλειδώματος του γόνατος για λίγα δευτερόλεπτα (με αδυναμία πλήρους έκτασης). Επίσης εκδηλώνεται και με αυτόματο λύγισμα κατά τη βάδιση λόγω αδυναμίας ολοκλήρωσης της κίνησης από τον τετρακέφαλο.

3. Αισθάνεστε πόνο όταν ανεβαίνετε σκάλες

Ο συγκεκριμένος πόνος είναι χαρακτηριστικός μιας πάθησης που ονομάζεται χονδρομαλάκυνση επιγονατίδας, γνωστή ως χονδροπάθεια.

Εκφράζεται σαν πόνος πίσω ή γύρω από την επιγονατίδα και συνοδεύεται από οίδημα (πρήξιμο) στο γόνατο.

Διαβάστε όλο το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ